lördag 17 oktober 2009

Ministerterrorister?

Zimbabwe är ett kul land. Där anklagar man ministrar för terrorism. Man hade kunnat tro att terrorism var den maktlöses vapen och att en minister skulle ha smidigare sätt att få sin vilja igenom.

Men naturligtvis handlar det mer om hur internpolitiken ser ut i en afrikansk stat där en stenhård gammal frihetskämpe som blivit despot plötsligt till sin illa dolda besvikelse tvingats samregera med ett annat parti. När när det nu är så att han har polisen på sin sida, och vi i Väst gett honom det utmärkta allmängiltiga förevändningen "terrorbekämpning" att vifta med, har han fått ett behändigt slagträ att tukta sina meningsmotståndare med, och hålla dem sysselsatta med annat än att skapa politik man inte gillar.

Vilket ger oss ytterligare en fin liten illustration till varför vi bör ge fan i att tumma på medborgerliga fri- och rättigheter, till och med under påstådd attack. Såna exempel tas nämligen alltid upp allra snabbast av dem som vi gillar allra minst.

2 kommentarer:

Gunnar sa...

håller helt med...!!

Men visste inte så mycket om vad som händer i Zimbabwe just nu, eller just dessa detaljer, så tack för uppdateringen. Vart får du reda på sånt...?

Martin Björnsson sa...

Varsågod. :)

Just när det gäller Zimbabwe har det inte behövts mer än att hänga på mobil.sr.se - de har haft en ganska bra täckning på vad Mugabe haft för sig.

Annars får jag en hyfsad täckning på utländska händelser genom att bli pekad från nätet till mainstreammedia och prenumerera på Arbetaren för att komplettera med det som ligger i mainstreamskugga. De är verkliga internationalister, sånt blir man glad av.