fredag 18 maj 2012

Nationalismen tar nästa steg - dags att vakna, vänstern!

Jag bär ständigt kniv för att skydda mig mot nazism.

Den är skarp men väldigt, väldigt liten och duger enbart till att skrapa ner propagandalappar - men på så vis skyddar jag mig mot att bo i ett samhälle med eskalerande främlingsfientlighet och våld.

Kalla det censur, om ni vill, men jag ser sån privatcensur som en omvänd del av yttrandefriheten. Var och en har rätt att yttra sig, men därför inte rätt att klistra stan full med propaganda och förvänta sig att folk som retar sig på den inte tar ner den. Om man vill att den ska stå kvar har man inget annat val än att formulera den på ett sätt som gör den acceptabel - samma regler för alla.


JA, jag vet, ni är ju inte nazister längre. Många av er har aldrig varit. Ni är stolta antimuslimer. Skillanden  och  distansieringen är Knivskarp och Superviktig (samtidigt som det är lika viktigt att INTE göra skillnad på olika typer av muslimer, för DE är ju av samma Allahs skrot och korn allihop, bara mer eller mindre). Och alla små skillnader ska märkas nuförtiden, som jag märkte av en sanslös diskussion med en ung herre på #svpol som ifrågasatte till och med att Nationalsocialistisk Front verkligen var "nazister". ;)

"Identitära" är en annan beteckning jag lärde mig för ett par år sen när jag såg det på en uppklistrad lapp. Då kände jag ett tydligt skifte i klimatet - "Ok, nu har de till slut lärt sig att inte på ren trots kalla sig nåt som alla hatar. Och de är numera inte emot andra kulturer, säger de, de vill BEVARA dem, genom att hålla dem åtskilda - komplett vridet, alla kulturer dör långsamt om man skär av tillförseln av nya impulser, men i alla fall innovativt. De har tydligt fått impulser nånstans ifrån - undrar var?"

Med tiden har det blivit uppenbart - från lyckade "identitära" rörelser ute i Europa. Ironiskt nog har de nationella varit bland de allra bästa på att lära sig internationellt på senare år.

Och positioneringen är inte det enda de lärt, utan också hur man organiserar folk nuförtiden. I dagarna hittade jag en ny lapp som fick mig att känna ett motsvarande skifte:Som ni ser är nästa steg taget: inget som helst hat, inget bortstötande. Allt sånt bortrensat. Bara en öppen inbjudan till en ren och snygg website, en inspiron-impuls till att hjälpa till att bygga ett bättre samhälle. Det är NU jag känner att det börjar brinna i knutarna för vänstern: om ni inte sätter igång och börjar organisera folket på botten igen, på precis det här sättet och med precis de här medlen, kommer de här att göra det.

Eller i alla fall försöka - det är kanske inte så lätt som de tror att organisera nattvandringar med det folk de kommer att få utan att resultatet blir mer våld i stället för mindre. Men kanske går det. Jag vågar inte sätta pengar på att det inte går att samla tillräckligt mycket bra folk. Det finns ett stort outnyttjat behov av att hjälpa till gemensamt för ett bättre samhälle.

Och då har vi fått oss ett Hamas på hemmaplan. Med ena handen hjälpande folket praktiskt, samlande såna som gärna gör gott praktiskt och inte bryr sig om det politiska finliret och därmed blir bra reklam för rörelsen, med andra spridande hat förtäckt i form av lagförslag och grums om invandrare internt. Om man inte gillar tanken finns bara ett sätt att hindra det - SÄTT IGÅNG OCH GÖR BÄTTRE! Det är med det här som med bakterier: finns det grogrund lär det alltid finnas nån sort av dem. Och finns det inga godartade lär de mindre bra ta över.Inga kommentarer: